Case story

IPA Nordics 360° HR-plattform är strategisk för Fønix Invest

”IPA Nordics 360° HR-plattform är helt enkelt lysande.”
Søren Busk, COO

Fønix Invest ApS är ett dynamiskt danskt investmentbolag som fokuserar på att stödja mindre IT-företag genom finansiellt kapital och strategisk rådgivning. Deras mål är att skapa en stark portfölj av innovativa företag där de kan bidra med tillväxt och långsiktiga utvecklingsmöjligheter. En viktig del av detta är IPA Nordics 360° HR-plattform.

Flera av de förvärvade bolagen är mindre företag där administrativa HR-uppgifter inte prioriteras med samma glöd som den dagliga verksamheten. Här hjälper Fønix  Invest till att strukturera upp de många uppgifterna.

I själva verket börjar det redan innan investeringen i företaget blir verklighet

COO Søren Busk fortæller:

”För många är investeringar i bolag baserade på ekonomi och framtida avkastning. Så är det naturligtvis också på Fønix Invest, men den mänskliga aspekten är minst lika viktig för oss.

Det vil sige, at hvis begge parter kan føle hinanden og deler samme værdigrundlag, så er vi klar til at se nærmere på både forretningen og organisationen.”

Søren Busk, COO, Fønix Invest ApS

Søren Busk utarbetar:

”Vi behöver förstå hur organisationen ser på sig själv. Här har vi möjlighet att använda IPA Team Analysis, som snabbt ger en överblick över om organisationen drivs av en gemensam vision och står på en stark gemensam grund.

Vi får några mycket värdefulla insikter som vi tillsammans använder i den fortsatta dialogen. Vi har alla samma mål – det gemensamma bästa.

IPA Team Analysis är därför en bra organisatorisk temperaturmätare för oss.”

”IPA Nordics 360° HR-plattform är helt enkelt lysande.

Den är moduluppbyggd och allt är integrerat med varandra.

Det märks att systemet är byggt av HR-proffs för att användas av andra som inte alltid har samma förståelse för HR.

Systemet står i centrum för vår strategiska utveckling.”

Ett nytt företag i Fønix Invest-universumet får automatiskt tillgång till följande tjänster:

1

Professionell Rekrryttering

Med hjälp av IPA Nordics automatiserade rekryteringsverktyg hanteras alla utannonserade tjänster och kandidater screenas av Phoenix Invest.

De med rätt profil bjuds in till en mer djupgående intervju. För denna intervju används IPA Core Personality, som är en personlighetsanalys och ett mycket erkänt dialogverktyg. Allt bygger på att skapa en så hög employer branding som möjligt, det ska vara en upplevelse att bli intervjuad och därför får alla kandidater en personlig swot-analys tillbaka med personlig feedback.

 

2

Pre- & Onboarding

Fønix Invests metod är att låta anställningsprocessen starta redan när anställningsavtalet är undertecknat. Detta kallas pre-boarding och innebär att den nyanställde får ta del av olika information som hanteras av IPA Staff.

Själva onboardingprocessen är digitaliserad i IPA Staff och säkerställer en smidig uppstart av den nya medarbetaren.

3

Administration av anställda

En viktig del är att Fønix Invest nu har ett centraliserat HR-system för att hantera alla medarbetarrelaterade uppgifter.

Detta inkluderar allt från att skapa kontrakt, tidsspårning, utrustning och dokument.

4

Anknytning och välbefinnande

Med IPA Nordics 360° HR-plattform har Fønix Invest tillgång till verktyg som fokuserar på medarbetarnas engagemang och välbefinnande. Systemet omfattar bland annat välbefinnandeundersökningar och tidiga stressvarningar. För ett företag som vill skapa en hälsosam och attraktiv arbetsplats är dessa insatser avgörande för att upprätthålla ett högt engagemang bland sina anställda

Fonix väljer IPA Nordic
Fønix hr

Kontakta IPA Nordic