HR Reality Check

En lägesrapport om ert HR-arbete

SEK 9.995,-

HR Reality Check

HR Reality Check är ditt sätt att få en statusrapport om dina HR-resultat. IPA Nordic kommer till organisationen och ställer en rad frågor till HR-chefen och ledningen.

Resultatet är en bild av organisationen här och nu, samt de önskade målen. Du kan göra detta själv, eller så kan IPA Nordic hjälpa dig att hålla fokus och tillhandahålla innehåll

Vilken är
Målgruppen?

Alla organisationer, stora som små, som vill granska och förbättra sitt HR-arbete.

Hur lång tid
Tar det?

Vi ägnar vanligtvis en förmiddag åt att gå igenom frågorna och levererar sedan antingen höjdpunkter, en rapport eller en personlig genomgång.

Hur mycket kostar en
HR Relity Check?

Vi debiterar från 9 995 SEK för en fullständig HR Reality Check inklusive rapportering.

Kan vi göra det själva?
Fortsätta?

Tanken är att du själv ska arbeta med de områden som intresserar dig. Du kan alltid boka IPA för sparring och rådgivning.

Vad är HR Reality Check?

Baserat på 9 grundläggande HRM-element analyserar HR RealityCheck befintliga HR-processer och policyer för att identifiera vilka områden som redan fungerar bra och vilka som behöver förbättras.

HR Reality Check är det perfekta verktyget för att se om HR är kompatibelt och helt i linje med organisationens värderingar, mål och strategi. Med andra ord kan HR Reality Check hjälpa dig att optimera HR-processerna så att aspekter som rekrytering, on-boarding, lönesättning och prestationshantering får den uppmärksamhet de behöver.

fokusområden

  • EVP (Employer Value Proposition)

  • Employer branding

  • Rekrytering och urval

  • Pre- & onboarding

  • Performance & feedback

  • Planering av efterträdare

  • Lärande och utveckling

  • Lön och förmåner

  • HRIS och HR-data och analyser

De står inte ensamma

Inget av dessa grundläggande HRM-element är isolerat. De samverkar och påverkar varandra. Tänk på dessa 9 fundament som byggstenar – en stark hantering av varje fundament bidrar till styrkan i nästa. Tillsammans kan dessa HRM-element göra det möjligt för en organisations anställda att inte bara prestera bättre, utan att prestera sitt allra bästa.

Rapportering

HR Reality Check avslutas med en översikt som på ett enkelt och elegant sätt sammanfattar de nio initiativen. I följande rapport behandlas de enskilda ämnena mer ingående.

Thomas Madvig,
HR Chef
Madkastellet,
350 anställda

Thomas Madvig

”Madkastellet har fått en HR Reality Check genomförd. Vi fick en 360° bild av vårt HR-arbete och rapporten ligger till grund för våra framtida HR-prioriteringar och insatser. Jag kan definitivt rekommendera en HR Reality Check från IPA Nordic”

Kontakta IPA Nordic om HR Reality Check