IPA Tryghedsindex

Stress uppstår hos individen i mötet mellan något som kommer inifrån i form av tankar, känslor och tolkningar av en given situation, och något som kommer utifrån i form av de förhållanden som möter individen som något yttre.

Förstå hur du kommunicerar

För dig som kämpar med förändringar

Därför belyser och behandlar vi hela stressyndromet med enkla analyser av båda sidorna av syndromet.

I relation till arbetslivet handlar det om att registrera individens välbefinnande på arbetsplatsen, vilket i första hand är en yttre faktor i form av ledning, arbetsuppgifter, samarbete, kommunikation etc. Och vi registrerar individens personliga möte med och tolkning av dessa förhållanden genom ett SAFETY INDEX.

Trygghetsindexet är utvecklat som ett test-i-test inom ramen för IPA Nordics personlighetsanalys. Genom individens svar på 25 av de 192 påståendena i IPA-analysen bygger vi upp ett index som säger något om individens motståndskraft, sociala och emotionella behov, sårbarhet, trygghetsbehov etc.

Dessa mätningar skapar en gemensam grund och ett gemensamt språk som är utgångspunkten för de processer som bör utvecklas i organisationen – både för att förhindra att stress uppstår och för att hantera stress där den redan har uppstått.

Kontakta IPA Nordic: